tirsdag 1. september 2009

Møte i arbeidsgruppen 3

Møtet ble holdt 16 juni 2009. Dette er sakene vi jobber med

Hafslund. Vi har sendt ut alt materiale etter møte med Hafslund.

- Kostnadskalkyle

- Liste over pre-kvalifiserte entrepenører

Danmark. I Danmark har man vedtatt å legge alle kabler i Jord. Vi undersøker om det finnes noe materiale på dette.

Kostnadsoverslag. Oslo Vei sin oversikt er fremskaffet. Vi har nå dette i tillegg til kalkyleverktøyet fra Haflsund. Vi sjekker med Bårli hva Ris-prosjektet kom på.

- Vi har nå samlet inn så mye bakgrunnsmateriale at vi langt på vei kan estimere den totale kostnadsrammen for prosjektet.

Moms. Moms-spørsmålet: Vi har sjekket med avgifts-juridisk: Det kan bli en utfordring å få moms-fritak for prosjektet. Man må søke et enkelt-vedtak hos Skatt Øst. Vi følger opp dette videre.

Barnehager. Vi skal lage info-skriv for å informere om saken.

Kontakt m/beboere. a) Databasen trenger ytterligere komplettering før den er helt utfyllende

b) Vi lager en info-pakke i PDF som brukes ved kontakt med beboerne langs linjen. Det materialet bør være klart for gjennomgang til neste møte (24 aug) – og kontakten med beboerne bør være gjennomført innen 15 September. Det er ønsket å ha et ’arbeidsskjma’ for hva man går igjennom med beboerne.

Oslo Kommune. Vi har tatt ytterligere kontakt med Oslo Kommune. Ing. Thor Christensen i kommunen har sett på kartmateriale.

Av 4.2 km totalt berører 2,270 meter (inkl.lekeplasser, eller 2,104 meter ex.) Dvs at på ca 50% av strekningen grenser kommunen inntil linjen. 543 meter til 18 boliger, 500 meter Solvang Hagekoloni.

Så langt sier kommunen at de må jobbe med dette når/hvis det kommer en søknad om støtte.Man kan vise til betaling pr meter på Grefsen/lofthus.

Vi stemmer av med Øvre Grefsen Vel hvorvidt de ønsker å være med videre da deres engasjement vil være viktig. Vi stemmer også av m/Frysjaveien + Brekkelia Borettslag om interessen.

Bydelen. Vi tar kontakt med Velene, Korsvoll Vel og avisene

Sandvika-Prosjektet. Vi har møtt Jan Lasser (advokat) for å høre om hans 10-år lange solo-prosjekt. Politikerne har vært meget positive og besluttet at man ønsker å få kabelen i jord etter mye diskusjon. Pris-anslag for 1.5 km er ca 25 mio. Det ble avtalt å holde løpende kontakt for å hjelpe hverandre videre i de respektive prosjekter.

Solvang. Vi følger opp videre tilbakemelding fra Solvang.

Handlingsplan. Skisse til konkret handlingsplan utarbeides til neste møte.

Vi tar tar kontakt m/Nordre Aker for å invitere til neste arbeidsmøte?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar